کرونا ویروس با صنعت هواپیمایی چه کرد
کرونا چه خساراتی را به شرکت های هواپیمایی تحمیل کرده است؟
میزان خسارت وارده ناشی از ویروس کرونا در خطوط هوایی جهانی مبلغی بالغ بر 314 میلیارد دلار برآورد شده است.در آوریل 2020 حدود 80% از پرواز ها در تمامی مناطق جهان محدود شده است که این اتفاق بیش از یک دهه رشد هواپیمایی را کم میکند و آن را به سطح سال 2006 کشانده است.
طبق بررسسی های یاتا (انجمن بینالمللی حملونقل هوایی)
چنانچه ویروس کرونا مهار نشود و امتناع مسافرین از خرید بلیط هواپیما , شرکت های هواپیمایی 19% از مشاغل خود را از دست میدهند.
بررسی خسارت وارده به معروف ترین ایرلاین های دنیا:
شرکت هواپیمایی امارات:
این شرکت حدود 30 درصد از کارکنان خود را که تعداد 4300 خلبان و 22 هزار خدمه میباشد را از دست داده است. تخمین خسارتی بالغ بر 84 میلیارد دلاری گریبانگیر اماراتی ها شده که مبلغ 1400 میلیون دلار از این مبلغ را برای لغو پرواز ها به مشتریان خود پرداخت نموده است. سهام این شرکت افت 25 درصدی را تجربه کرده که در تاریخ فعالیت این شرکت بی سابقه بوده. شرکت هواپیمایی امارات تعداد مقصد های خود را از 140 به 80 مقصد کاهش داده است.
شرکت هواپیمایی دلتا ایرلاینز:
بزرگترین شرکت هواپیمایی آمریکا مدتی است با ورشکستی دست و پنجه نرم میکند , 40 درصد از پرواز های خود را لغو کرده و مرخصی بدون حقوق و اجباری برای 90 هزار نفر از کارمندان خود را در دستور کار قرار داده , سهام این شرکت بین 13 تا 21 درصد کاهش داشته و مسئولان این شرکت را بهت زده کرده است.
یونایتد ایرلاینز:
این شرکت معروف هواپیمایی نیز از قاعده کرونا ویروس جدا نبوده کاهشی بالغ بر 87درصد تقاضا را از طرف عموم مردم به ویژه در سفر های طولانی مدت را تجربه کرده , به همین دلیل حدود 40 درصد از کارمندان خود را به مرخصی فرستاده است که تعداد 35 هزار نفر را شامل می شود و گفته ها حاکی از آن است که سهام این شرکت تا 16 درصد سقوط داشته است.
شرکت هواپیمایی قطر:
از خسارات وارد به شرکت عدد و ارقام مستندی ارائه نشده ، اما این شرکت وامی معادل 2 میلیارد دلار از دولت قطر گرفته و در ازای آن 50 درصد از سهام خود را به آنها واگذار کرده , ناگفته نماند که دولت های عربی برای پشتوانه سازی شرکت های هواپیمایی خود وام هایی سنگین و مدت دار با سود های ناچیز را به این شرکت ها پرداخت کرده اند.
شرکت هواپیمایی لوفت هانزا:
این شرکت خسارتی بالغ بر یک میلیون دلار در ساعت را تجربه میکند و ناوگان خود را به یک پنجم کاهش داده است و کمک بزرگی از دولت آلمان دریافت کرده و حدود 9 درصد از پرواز های طولانی مدت خود را کنسل کرده است.
با توجه به شرایط پیش آمده برای تمامی شرکت های هواپیمایی و همچنین همه گیر شدن این ویروس ایرلاین ها برای خارج شدن از این شرایط برنامه ویژه ای در دستور کار خود قرار داده اند که شامل: استفاده از ماسک برای کلیه خدمه و مسافران , رعایت فاصله ای مناسب در چیدمان مسافرین بروی صندلی ها , ضدعفونی کردن تمامی کابین های هواپیما و غربالگری مسافران قبل از سوار شدن توسط تست های pcr می باشد. با رعایت کردن تمامی این موارد و پروتکل های در نظر گرفته شده توسط شرکت های هواپیمایی و همچنین بیمه کردن مسافران پروازی می توان احساس آرامش و امنیت بیشتری برای مسافران فراهم کرد تا به آهستگی به شرایط مساعد در این صنعت پر هزینه دست یافت.
در کشور ما نیز به مانند سایر کشور ها شرکت های هواپیمایی خسارات جبران ناپذیری را تجربه کرده اند بطور مثال : بسته شدن یا محدود شدن مرزهای هوایی در پرواز تهران استانبول , پرواز تهران نجف , پرواز تهران دبی و دیگر کشور های همسایه که همواره از پر تردد ترین مسیر های خارجی ایرلاین های داخلی بوده است.
از دیگر خسارات وارده شده به ایرلاین های داخلی می توان به لغو قرارداد پرواز های چارتر با چارتر کننده های داخلی اشاره کرد با بهبود شرایط و کنترل این ویروس امید است ایرلاین های داخلی نیز بتوانند به شرایط ایده آل خود باز گردند.