جاذبه های گردشگری همدان
جاذبه های گردشگری همدان
استان همدان، شهریست با مساحت 19/491 کیلومترمربع، داخل استان همدان، اقوام مختلفی زندگی می کنند. مثل لر، ترک، کرد و لک. و درواقع به همین دلیل است که در استان همدان، تنوع گویش ها و زبان های مختلف، وجود دارد. شما تا به حال به شهر همدان سفر کرده اید؟
همدان، اماکن گردشگری زیبایی دارد. پس تو این مقاله با ما همراه باشید تا با هم جاذبه های گردشگری استان همدان را مورد بررسی قرار بدهیم.
سراب گیان
در جنوب شهرستان نهاوند، واقع در استان همدان، بهشت زیبا و شگفت انگیزی وجود دارد به نام سراب گیان. سراب گیان، منطقه ای است سرسبز و زیبا که به واسطه ی آب جوشان و درختان چنار کهنسال خود، شهرت پیدا کرده است.
حمام تاریخی قلعه
حمام قلعه در دوره ی قاجار، ساخته شده است. و مساحت آن 1500 مترمربع می باشد. این حمام در سال 87 خورشیدی، بازسازی شد و بعد از آن، حمام قلعه به موزه مردم شناسی همدان، تبدیل شد. ورودی این حمام، مانند یک هشت ضلعی است و شامل دو قسمت سرد و گرم است. بعد از ورودی، اول قسمت سرد قرار دارد و بعد حمام گرم. حمام قلعه، داخل محله قاشق تراشان، قرار گرفته است. که این محله، از جمله محله های اصیل و قدیمی شهر همدان، می باشد. علاوه بر تماشای این مکان تاریخی و سنتی، شما می توانید از سفره خانه ای که داخل حمام قلعه، ساخته شده است نیز استفاده کنید.
آرامگاه ابوعلی سینا
نماد شهر همدان، آرامگاه ابوعلی سینا، دانشمند ایرانی است. که این مکان، یکی از نشانه های فرهنگی ایران است. آرامگاه ابوعلی سینا، در مرکز شهر قرار گرفته است که 3090 مترمربع، مساحت دارد. بنای این آرامگاه، نشان دهنده ی معماری ایران باستان و معماری اسلامی می باشد. آرامگاه ابوعلی سینا، از 5 قسمت تشکیل شده است که شامل تندیس ابوعلی سینا، مقبره ها، موزه ابن سینا، کتابخانه و محوطه آرامگاه می باشد.
آرامگاه حیقوق نبی
یکی دیگر از آثار تاریخی قدیمی ایران، آرامگاه حیقوق نبی است. این آرامگاه متعلق به قرن هفتم و دوره ی سلجوقیان می باشد. آرامگاه حیقوق نبی، از بدنه ی هشت ضلعی و یک سقف مخروطی، تشکیل شده است. این بنای تاریخی، داخل شهرستان تویسرکان و در خیابان شهید اشرفی اصفهانی، خیابان حیقوق نبی، قرار گرفته است.
امامزاده حسین
یکی از مکان های مذهبی و دارای معماری سنتی شهر همدان، امامزاده حسین یا شاهزاده حسین است. معماری این امامزاده، بسیار چشم گیر و دیدنی است. امامزاده حسین، شامل ورودی، یک ایوان کوچک و دو حرم با پلان های صلیبی، می باشد. این مکان، آرامگاه امامزاده حسین است که از نوادگان امام حسن مجتبی هستند.
برج قربان
برج قربان، محلی است که در آن، حسن بن عطارحافظ ابوالعلا همدانی و امرای سلجوقی، دفن شده اند. این برج، مابین خیابان طالقانی و چهارباغ شهید مدنی، قرار دارد. و مربوط به قرن هفتم یا هشتم هجری است. اما چرا نام این برج، قربان است؟ در دوره ی صفویه و در زمان محله افغان ها، شخصی به نام قربان، از این محل به عنوان سنگرگاه استفاده میکرد و در برابر افغان ها، از ساکنین محله، دفاع میکرد. به همین خاطر، به یاد این فرد، این برج، قربان نام گرفت. طراحی و معماری این برج نیز بسیار جلب کننده است.
بازار سنتی همدان
بازار همدان، یک بازار سرپوشیده است که بناهای آن، اغلب در دوران قاجار ساخته شده است. بازار سنتی همدان، معماری به خصوصی دارد که نظر توریست های زیادی را به خود جلب می کند. این بازار، در محدوده خیابان های باباطاهر، شهدا و اکباتان قرار گرفته است.
موزه تاریخ طبیعی همدان
این موزه، دارنده ی گونه های کم یابی از حیوانات و گیاهان ایران و جهان می باشد. هم چنین نمونه های سنگواره، زنده و تاکسی درمی شده از جانوران مختلف در این موزه به چشم میخورد. موزه تاریخ طبیعی که در انتهای چهارباغ آزادگان همدان، واقع شده است. و توسط جعر محمد علیزاده، راه اندازی شده است. هم اکنون، سرمایه ای ارزشمند به حساب می آید و برای تحقیقات و مطالعات، مکانی بسیار مهم است.
گنبد علویان
گنبد علویان، از جمله نمونه های شگفت انگیز گچبری و معماری ایرانی بعد از اسلام می باشد که مکان خوبی برای علاقه مندان به معماری و بناهای تاریخی است.این گنبد، نزدیک میدان امامزداه عبدالله و در چهارباغ علویان، قرار گرفته است.
غار علیصدر
غار علیصدر، از جمله بزرگترین غارهای آبی ایران و جهان است که امکان قایقرانی در آن، وجود دارد. این غار بزرگ، در 75 کیلومتری شمال غربی همدان، و نزدیک روستای علیصدر، قرار گرفته است. ارتفاع این غار، از سطح دریا، حدود 2180 متر می باشد. غار بزرگ علیصدر، شامل دهلیزها، تالارهای پیج در پیچ و دالان ها، است. یکی از جذاب ترین قسمت های این غار، تالاب وسیع آن می باشد که امکان قایقرانی و رفتن به بخش های داخلی غار را فراهم کرده است. رفتن به اعماق غار علیصدر، تجربه ای به یاد ماندنی و لذت بخش است. شما می توانید در قسمت های داخلی این غار، اشکال مختلف و حتی ناشناخته را ببینید.
دشت میشان
اگر دوستدار کوهپیمایی هستید، حتما به دشت میشان، سر بزنید. این دشت، در دامنه های کوه الوند قرار دارد، علاوه بر کوهپیمایی، جاده ای که داخل این دشت، برای رسیدن به مسیر کوهپیمایی، وجود دارد، بسیار زیبا و دیدنی است. این جاده در امتداد دره زیبای عباس آباد، قرار دارد و شما با قدم گذاشتن در این جاده، می توانید از تماشای باغ ها و درختان بلند و سرسبز آن، لذت ببرید. داخل این دشت، نزدیک یک آبشار 12 متری، کتیبه باستانی گنجنامه، قرار گرفته است که مربوط به دوره ی هخامنشی، خشایارشاه و داریوش می باشد.