جاذبه های گردشگری شیراز
جاذبه های گردشگری شیراز
تو این مقاله می خواهیم درباره ی شهر شیراز براتون بگیم. شهری که با شعر و ادب آمیخته شده و زادگاه بزرگانی مثل حافظ و سعدی است. حالا بیاین با هم همسفر بشویم و به شهر شیراز بریم و ببینیم چه اماکن گردشگری دارد؟
حمام وکیل
حمام وکیل از بناهایی است که مربوط به دوره ی زندیه است. امروزه حمام وکیل، تبدیل به موزه شده است که شامل 30 مجسمه مومی می باشد اما در گذشته، این حمام، حمام عمومی شهر بوده، البته یک بخش از حمام هم بخش شاه نشین (( ویژه شاه )) بوده است. پس از گذشت زمان، بخش هایی از این حمام به حمام نمره تبدیل شد. و این مسئله، باعث شد که شکل معماری این حمام تغییر کند. اما در سال 1351، اداره باستان شناسی، این بنا را بازسازی کرد. این حمام در خیابان لطفعلی خان زند، خیابان طالقانی، جنب مسجد وکیل قرار گرفته است.
ساعت بازدید : 6 ماه اول سال : 7:30 صبح الی 20 _ 6 ماه دوم سال : 8 صبح الی 19
دروازه قرآن
دروازه قرآن، به دستور عضدالدوله دیلمی در مدخل تنگ الله اکبر ساخته شد. پس از مدتی، به مرور این دروازه، به ویرانی کشیده شد اما در دوره کریم خان زند، بازسازی شد و در اطاقک بالای این دروازه، قرآنی نفیس به خط سلطان ابراهیم، نوه شاهرخ تیموری قرار داده شد. و دلیل نام گذاری دروازه قرآن نیز به همین علت است.
گهواره دید
سمت چپ تنگ الله اکبر، برج دیده بانی قرار گرفته است که در دوره دیلمیان، برای ارسال پیام های فوری در این برج، از تابش نور در آیینه، آتش و شیپور بهره می بردند. گهواره دید در ضلع شرقی دروازه قرآن واقع است.
تخت جمشید
سال 518 قبل از میلاد، بنای تخت جمشید به عنوان پایتخت جدید هخامنشیان ساخته شد که بنیان گذار آن داریوش بزرگ است. سنگ نبشته ها و فلز نوشته های این بنا، و حکاکی های روی دیواره ها و لوحه های آن، از جمله منابع مهم کارشناسان برای شناخت این دوره تاریخی است. این بنا در تاریخ 24 شهریور سال 1310 در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت. شما می توانید برای بازدید از این بنا، در زمان اجرای برنامه ی نور و صدا در ساعت 20:30 به آن جا بروید. مجموعه ی تخت جمشید در 10 کیلومتری شمال مرودشت واقع است.
خانه زینت الملوک
مراحل ساخت این خانه قاجاری در سال 1290 هجری قمری توسط علی محمدخان قوام الملک دوم، آغاز شد و در سال 1302 هجری قمری به دست محمدرضاخان قوام الملک سوم، ساخت آن به پایان رسید. این خانه شامل 20 اتاق مزین به گچ بری، نقاشی و آیینه کاری های بسیار نفیس و چشمگیر است. در سال 1374، زیرزمین خانه زینت الملوک، به عنوان نگارخانه برای به نمایش گذاشتن آثار هنرمندان شیرازی و ایرانی مورد استفاده قرار می گرفت. بعد از آن در سال 1382، با همکاری سازمان جهانگردی پارس و بنیاد فارس شناسی این بنا به موزه گنجینه فارس تبدیل شد. خانه زینت الملوک در خیابان لطفعلی خان زند در محله گود عربان قرار دارد.
پاسارگاد
پاسارگاد از جمله شهرهای باقی مانده از دوران هخامنشی است. که مقبره کوروش از مهم ترین قسمت های پاسارگاد است که تقریبا سالم مانده است. آثار باستانی موجود در پاسارگاد عبارتند از : کاخ بار عام، مقبره کمبوجیه، کاخ بار اختصاصی، تل تخت و کاروانسرای مظفری. پاسارگاد در 120 کیلومتری شهر شیراز، داخل سعادت شهر واقع است.
نقش رستم
در این مکان، آرامگاه شاهنشاهانی مثل داریوش بزرگ، اردشیر یکم، خشایارشاه و داریوش دوم قرار گرفته اند. که در 24 شهریور سال 1310، در فهرست آثار ملی ایران، قرار داده شد. از جمله بناهای مهم نقش رستم، کعبه زرتشت است که رو به روی آرامگاه داریوش دوم قرار دارد.
از دیگر اماکن گردشگری شیراز، می توان به آرامگاه سعدی، آرامگاه حافظ نیز اشاره کرد.
امیدوارم که از خواندن جاذبه های شیراز لذت برده باشید. باز هم با سایت آرچارتر همراه باشید.